Om Frank Colding / Min baggrund

Min baggrund

Jeg er født i 1957 og blev færdig på universitetet i 1990, som kandidat i fysik og historie.

Arbejdede en kort tid som gymnasielærer, men fik tilkendt førtidspension i 1993 med diagnosen skizofreni.

Året før, under et højskoleophold, kom jeg i gang med at skrive sange, og det har jeg gjort lige siden.

Jeg voksede op i Rødovre, som er en forstad til København, og trådte mine musikalske barnesko i det lokale FDF-orkester.

Mødrende slægt, Colding-erne, har været embedsborgere i mange generationer. Selv var min mor kontorassistent på rådhuset, og min far var teknisk assistent på en kranfabrik i Ballerup.

De blev skilt, da jeg var 4 år gammel. Barndommen var meget traumatisk. Min mor kom på førtidspension, da jeg var 10.

Kammeraterne lod sig konfirmere mest for festens skyld. Selv ville jeg ikke konfirmeres, når jeg nu ikke helt troede på Gud og ikke helt forstod, hvad kristendommen gik ud på.

FDF-lederen afsluttede hvert møde med at bede Fader Vor og synge 'Altid frejdig når du går'. Det kunne jeg godt lide ham for.

Som voksen fandt jeg et forbillede i Johannes Dragsdahl, forstanderen for Søtoftegaard Højskole. Og siden Asger Lorentsen, stifteren af Den Gyldne Cirkel.

I min ungdom valgte jeg Roskilde Universitetscenter, fordi jeg gerne ville arbejde i projektgrupper.

Det havde jeg en rigtig god tid med. Men videnskab og materialistisk filosofi endte alligevel med at virke tomt.

Hvad angår min sygdom, var jeg svingdørspatient i 15 år fra 1989 til 2004. Og var endelig klar til psykologbehandling i 2013.

I dag lever jeg et godt liv med kontakt til familie og venner. Går til sang- og klaverundervisning, til fitness og på folkeuniversitetet. Arbejder derudover med at skrive sange, som jeg udgiver her på hjemmesiden.

Til slut et citat fra et nyt forbillede i mit liv:

"Det er kunsten, der udvikler os som mennesker, kunsten, som skaber samtaler og fællesskaber, og kunsten, som omsætter vores velfærd til ånd". Michael Boyesen, bestyrelsesformand for Statens Kunstfond i Weekendavisen 27. september 2019.

 

 
 
 
 
 
Forlaget Colding. © 2008-2019