Om Frank Colding / Min baggrund

Min baggrund

Jeg er født i 1957 og blev færdig på universitetet i 1990, som kandidat i fysik og historie.

Arbejdede en kort tid som gymnasielærer, men fik tilkendt førtidspension i 1993 med diagnosen skizofreni.

Året før, under et højskoleophold, kom jeg i gang med at skrive sange, og det har jeg gjort lige siden.

Jeg voksede op i Rødovre, som er en forstad til København, og trådte mine musikalske barnesko i det lokale FDF-orkester.

Min morfar og hans bror var embedsborgere, som flere andre i den Coldingske slægt. Mor var kontorassistent på rådhuset. Farfar var typograf, og far var teknisk assistent på en kranfabrik i Ballerup.

Mine forældre blev skilt, da jeg var 4 år gammel. Barndommen var meget traumatisk. Min mor kom på førtidspension, da jeg var 10.

Kammeraterne lod sig konfirmere mest for festens skyld. Selv ville jeg ikke konfirmeres, når jeg nu ikke helt troede på Gud og ikke helt forstod, hvad kristendommen gik ud på.

FDF-lederen afsluttede hvert møde med at bede Fader Vor og synge 'Altid frejdig når du går'. Det kunne jeg godt lide ham for.

Som voksen fandt jeg en inspirator i Johannes Dragsdahl (1922-1995), forstanderen for Søtoftegaard Højskole. Og siden i Asger Lorentsen (1947-2012), stifteren af Den Gyldne Cirkel.

I min ungdom valgte jeg Roskilde Universitetscenter, fordi jeg gerne ville arbejde i projektgrupper.

Det havde jeg en rigtig god tid med. Men videnskab og materialistisk filosofi endte alligevel med at virke tomt.

Hvad angår min sygdom, var jeg 'svingdørspatient' i 15 år fra 1989 til 2004. Og var endelig klar til psykologbehandling i 2013.

I dag lever jeg et godt liv med kontakt til familie og venner. Går til sang- og klaverundervisning, til fitness og på folkeuniversitetet. Arbejder derudover med at skrive sange, som jeg udgiver her på hjemmesiden.

Jeg er den første i min nærmeste slægt, som driver selvstændig virksomhed. Forlaget Colding startede i 2011. Jeg blev medlem af KODA i 2002 og medlem af Copydan Tekst & Node i 2018. Min hjemmeside åbnede i 2008.

Til slut et citat om kunstens rolle i samfundet:

"Det er kunsten, der udvikler os som mennesker, kunsten, som skaber samtaler og fællesskaber, og kunsten, som omsætter vores velfærd til ånd". Michael Boyesen, bestyrelsesformand for Statens Kunstfond i Weekendavisen 27. september 2019.

 

 
 
 
 
 
Forlaget Colding. © 2008-2019