Den ordentlige husfar

Om at stille ind på kammertonen

(Forspil)

Jeg ser mit mål og sigter
og gi’r den roligt gas
med mange kære pligter,
som kommer helt tilpas.
Før blev jeg ødelagt af
(o, rædsel og panik)
en stroppetur til Fakta
i sidste øjeblik.

Nu er der job i vente
jeg lægger brik på brik,
systemet trækker rente,
gi’r rolig byggeskik.
Og jeg kan dårligt nægte
jeg aner stjernesus:
et syn af det perfekte,
jomfruelige hus.

For jeg kan lægge planer
og passe på mig selv
og styre mine vaner
med dygtighed og held.
Det hænder lykken svigter,
når der skal gøres rent
og alt bli’r sure pligter,
man varslede for sent.

Så husker jeg og beder:
”Nu ikke mer’ komfort,
med viljens rytmefjeder
bli’r det en herlig sport.
Gå glad til arbejdskvoten.
Hvad var den denne gang?
Du skrev det selv på noten:”
At synge denne sang.

Frank Colding, 2015-06-21

Sabbath
29/07-2015
Hej igen Frank Et opmuntrende digt at starte dagen på. For de (få) kvinder, der overlevede i går og for generelt mid”sommer”-depressive. Kender du forresten Benny Andersens ”Svante i stormagasinet”? Hovedpersonens panik genfinder man også lidt i dit digt (”Aldrig en ting jeg kan bruge til noget/alskins besynderligt husgeråd/Hvad skal jeg med sko der er alt for små/en rangle af sølv og en ternet BH”). Men ellers uden sammenligning i øvrigt. Din tekst peger på så meget andet. Dit signalement er nu som før: En dybsindig, alvorsfuld humørspreder og gudbenådet versemager. Jeg indstiller dig snart til modersmål-prisen. Venlig hilsen Sabbath