Jeg er en mild, anonym person

"Salige er de sagtmodige, for de skal arve jorden". (Matt. 5.5)

(Forspil)

Jeg er en mild, anonym person
som nødigt protesterer.
Min dont og dag har en klar vision,
jeg ønsker sjældent mere.
Går helst stilfærdig i lys og fred
og hilser, mens jeg slentrer.
Men der er jo uretfærdighed
jeg ikke selv kan ændre.

Når derfor jeg bliver alvorstung
og mærker smerten tynger,
har Gud i livet dog gjort mig ung,
jeg bærer, mens jeg synger.
Hver har sit kors, som Han gør det let
at løfte med hinanden.
Trods angst og krige er alt komplet
for Kristus er opstanden.

Og vi kan kalde på Kristi magt,
på lyset, kærligheden.
Kom, Gud, når glæden er ødelagt,
med kraften, helsen, freden.
Tak, Gud. Du smelter vort mørkes pol
og bleger hadets sværte.
Kom ind og strål som en gylden sol
i mit og Jordens hjerte.

Frank Colding, 11. maj 2015

Hej Frank. Ved første øjekast virker det her digt jo meget fredeligt. Om en fredelig mand, der ikke laver rav i den og først og fremmest ikke gør meget væsen af sig. Glad og tryg ved livet, også når det tynger. For han har noget at stå imod med, en urokkelig kristen tro, der er garant for meningen i tilværelsen uanset hvad. Men som sådan er digtet i virkeligheden en bombe, der brager lige ned i vor tids verdslige og indholdsløse jammerdal. Og manden må næsten betegnes som en åndelig revolutionær, i hvert fald eksponent for det modsatte af antikrist i form af den moderne virkeligheds helvede - narcissismen, egoismen, utilfredsheden, krævementaliteten, og værst af alt hadet og krigen. Noget så provokerende som en Kristi efterfølger. Behøver jeg nævne, at denne smukke salme er i super udførelse, som alt fra dit skriveværksted. Kingo, Brorson, Grundtvig, Ingemann – I har fået en værdig efterfølger.

Venlig hilsen
Sabbath Andersen
tekstforum.dk