Tyren Ferdinand

En skolepsykolog, jeg kender, fortalte, at hun endelig havde fået et lille hus ude på landet med en have til, hvor hun kunne dyrke roser og slappe af fra arbejdet i den hektiske by. (Introduktionen fortsættes nedenfor)

(Langt forspil)

Hobbyhavemand
er tyren Ferdinand,
ansat samarit.
I klubbens sportsarena,
i Benalmádena,
samler han sit shit.

Går en spiller ud
med meget underskud,
kommer Ferdinand
og giver lidt massage,
plus citronfromage,
samt lidt postevand.

Ved en skjult magi,
gi’r dette energi,
ingen ved hvordan.
Men lægen be’r forklare.
”Sådan er det bare”,
svarer Ferdinand.

Klubbens regnskabsmand,
betvivler nogen kan
finde en rubrik.
”Beskriv os dog din stilling.
skal jeg gi' bevilling
til et trylletrick!”

(Mellemspil)

Mere krydsforhør.
”Fortæl os hvad du gør!”
(Sagen ubekvem).
Han bliver helt fortumlet,
føler sig lidt tromlet,
da han kører hjem.

Haven gir ham luft,
med sødlig blomsterduft
groet op af muld.
Her bliver møg i doser
underfulde roser,
hjertets rene guld.

Frank Colding 17. august 2017

(Introduktion fortsat). Ikke fordi arbejdet med børn tog på hende, for hun har et særligt talent for at have med børn at gøre. Hendes skoleleder kunne godt se, det ofte hjalp et barn at komme til skolepsykologen. Men han havde brug for at dokumentere hendes arbejdsfunktion. ”Jeg synes egentlig ikke jeg gør noget, jeg giver bare børnene rum til, at de kan være. På en eller anden måde får de det godt i min nærhed”, forklarede skolepsykologen mig, ”men sådan kunne skolelederen ikke lige skrive, han lovede dog at finde ud af, hvad der skulle stå i min stillingsbeskrivelse”. Hun gav udtryk for taknemmelighed over nu at bo på landet. Hjemme fra den støjende by følte hun sig som Tyren Ferdinand, tilbage i blomstermarken efter en underlig dag i arenaen. (’Tyren Ferdinand’ er oprindeligt fortællingen om en fredelig tyr, der elsker at ligge i græsset og snuse til de duftende blomster. Han bliver stukket af en bi og begynder at fare omkring, just som folk er ude for at udvælge en farlig tyr til tyrefægtning).

I digtet er scenen henlagt til en spansk fodboldklub i byen Benalmádena. Med rollebesætningen: Vantro læge. Skeptisk regnskabsfører. Og sidst, men ikke mindst, Ferdinand i skikkelse af en følsom samarit med grønne fingre.

Musikken består af renæssancemusik-inspirerede rytmer og tonerækker for moderne dansk visesanger, latinamerikanske congas, samt europæisk klaver, el-bas og strygere. Alle instrumenter er afspillet fra nodeskrivningsprogrammet Sibelius i internettets og globaliseringens tidsalder. (FC 28-05-2019).

Node

Fuldt partitur
Klaver